Databriller

Vi hjelper deg med gunstig avtale for bedriften.

Arbeidsdagen preges av mange timer foran dataskjermen og mer eller mindre statiske arbeidsstillinger. Med en riktig tilpasset databrille oppleves synshverdagen mye mer komfortabel, og jobben går lettere.

5 gode grunner til å velge databriller fra oss

  1. Konkurransedyktige priser og forutsigbare kostnader
  2. Lokal service der bedriften din er
  3. Databriller tilpasset hver enkelt ansatt
  4. Krav fra arbeidsmiljøloven dekkes med avtale på databriller hos oss
  5. Råd og veiledning om riktig bruk av databriller i alle situasjoner

Databriller er den beste løsningen foran dataskjerm

Individuell tilpasning av databriller til hver enkelt ansatt gir flere fordeler:

Hvorfor progressive briller ikke er så gode foran skjerm

Progressive briller er veldig nyttige i mange sammenhenger, men oftest ikke foran dataskjerm. Foran skjermen fører vanlige progressive briller til at mange får en dårlig og ergonomisk feil sittestilling.

Glasset i progressive briller har varierende styrke for at du skal kunne se bra på forskjellige avstander. Feltet for å se best på nært hold er nederst i brillen, og dette gjør at du fort blir sittende med hodet litt opp for å se klart på dataskjermen. Dette kan gi muskelspenninger i nakke og skuldre, og kan gi helseskader over tid.

Hvorfor avstandsbriller briller ikke er så gode foran skjerm

Avstandsbriller er «vanlige briller» laget for å se godt på lang avstand (mer enn 6 meter). Dataskjermen står nærmere, og du har derfor behov for en brille som er tilpasset arbeidsavstanden. Dette gjelder særlig når du er over 40 år.

Rundt 40-årsalderen begynner den delen av øyet som fokuserer å bli mindre fleksibel, og det fører til at vi etterhvert må se «over kanten» på vanlige avstandsbriller for å se det om er nærme. Dette fører igjen til en dårlig arbeidsstilling som kan gi helseskader over tid.

For yngre arbeidstakere kan det fungere fint kun med avstandsbriller siden den delen av øyet som fokuserer fortsatt er fleksibel, men også de kan trenge databriller. Dette kan en optiker vurdere.

Regler for arbeidsgiver i forhold til databriller:

Utgangspunktet er at arbeidsgiver skal dekke utgifter i forbindelse med å undersøke om arbeidstaker trenger databriller, og dekke innkjøp av briller etter behov. Dette gjelder alle arbeidstakere som bruker en vesentlig del av arbeidstiden foran en skjerm.

Det er ikke satt noen beløpsgrense for innkjøp av databriller, men utgangspunktet er at de må ha den funksjonaliteten som skal til for at arbeidstakeren ser godt foran skjermen. Hvis arbeidstakeren som skal ha brillene ønsker spesielle innfatninger som koster ekstra må han eller hun regne med å dekke dette selv.

Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.

Hvilken avdeling gjelder henvendelsen?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.