Gamingbriller

Vil du bli en bedre gamer? Da bør du lese dette

Du kjenner kanskje igjen følelsen av snikende hodepine, sandpapir i øynene, tretthet og slørete syn etter noen timer foran skjermen? Tiden flyr når du sitter fengslet inne i favorittspillet. Slitne øyne gjør at du mister fokus, og prestasjonen din blir dårligere. Heldigvis finnes det råd. Finn ut hvordan en gamingbrille kan hjelpe deg til å vinne gamet. 

Gamingbrillen gir deg sylskarpt syn og fullt fokus – i time etter time

Lyset som kommer fra en digital skjerm inneholder en større mengde blått lys enn naturlig dagslys. Dette blå lyset påvirker både øynene dine og døgnrytmen din. Du blir sliten, ufokusert og kan få problemer med å sovne på kvelden. En god gamingbrille reduserer den blå strålingen, korrigerer eventuelle synsfeil og gir deg godt og uanstrengt syn. Enkelt sagt – den gir deg de beste forutsetninger for å vinne.

En god gamingbrille

Syn med 60 Hz eller 180 Hz frekvens?

Du har sikkert investert mye i gamingutstyret ditt. PC, headset, skjerm og gamingstol – alt skal være perfekt for å vinne det neste gamet. Ikke minst behagelig. Men det hjelper ikke med 180 Hz skjerm eller stol i skinn med ekstra lufting hvis du har sløret syn og hodepine.

Hva koster en gamingbrille?

Briller og brilleglass finnes i mange kvaliteter. I gamingbrillen er det glassene som er viktigst. Du bør ha briller med god optisk kvalitet og blålysfilter. Vi anbefaler deg å prate med optikeren din for å finne din perfekte gamingbrille. Du får den både med og uten styrke, i ulike prisklasser.

Unngå tørre øyne

Blunkefrekvensen blir kraftig redusert når du ser på skjerm. Dette gjør at tårefilmen fordamper fra øynene, og de blir tørre. Er du bevisst problemet kan du trene på å blunke oftere, og redusere øyestresset.
I tillegg er det viktig å ta gode pauser. Se deg rundt på ulike avstander, strekk på kroppen, blunk godt, hent deg litt drikke, få litt frisk luft.. Variasjon er også viktig – da blir du ikke så sliten.

Sov godt etter en lang gamingkveld – og vær opplagt til en ny runde dagen etter

Har du merket at det kan være ekstra vanskelig å få sove etter en sein kveld foran skjermen?
Den store mengden blått lys som kommer fra skjermen reduserer kroppens produksjon av søvnhormonet, melatonin, og gjør det vanskeligere å få sove. Døgnrytmen din kan komme ut av balanse. Du blir våken på kvelden og dermed trøtt på morgenen. Søvnkvaliteten blir også dårligere. En god gamingbrille filtrerer bort det meste av det blå lyset, og hjelper deg med å holde en balansert døgnrytme.

Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.

Hvilken avdeling gjelder henvendelsen?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.