Kan jeg bruke andres kontaktlinser?

Det er ikke lurt å bruke kontaktlinser som andre har brukt eller som ikke er tilpasset dine øyne.

Kontaktlinser er et fremmedlegeme på øyet ditt, altså noe som fra naturens side ikke hører til der. Derfor er det viktig at linser som du har på øyet i flere timer hver dag er godt tilpasset og ikke påfører øyet ditt skader.

Her er noen ting du bør tenke på i denne sammenhengen:

Forskjellig syn

Grunnen til at vi trenger kontaktlinser er forskjellig. De linsene som en annen person bruker for å se bedre vil sjelden være akkurat de samme linsene du trenger. Kontaktlinser har forskjellige styrker, diametere og lignende. For å se best mulig må linsene være tilpasset dine øyne.

Komfort

Linser har forskjellig design og egenskaper. For at du skal merke minst mulig til linsene mens du har dem på må de ha de egenskapene som passer best til øynene dine. Det er stor mulighet for at linser som er tilpasset til andres øyne ikke passer til dine øyne.

Hygiene

Hvis du ikke er komfortabel med å bruke andres tannbørste bør du ikke bruke andres kontaktlinser heller. Virus og bakterieinfeksjoner kan overføres via kontaktlinser og forårsake problemer for synet ditt.

Det er dermed ikke tilfeldig hvilken linse en optiker ber deg bruke. Linsene blir anbefalt deg på bakgrunn av hvordan ditt syn er, hvordan øynene dine er formet samt andre ting som en optiker ser på en synsundersøkelse.

Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.

Hvilken avdeling gjelder henvendelsen?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.