Sender bedre syn til Kenya 

Vi i Ifocus Optikk har hatt gleden av å kunne bidra litt i det omfattende arbeidet med å etablere en høyst tiltrengt helseklinikk i Masai Mara, Kenya

2. desember 2023 blir det storslått åpning av en splitter ny helseklinikk i Masai Mara sørvest i Kenya. Klinikken vil romme akuttmottak, to legekontor, ett tannlegekontor, fødeavdeling med to fødestuer, apotek og laboratorium.

Legekonsultasjonene vil i hovedsak være gratis, slik at alle i lokalbefolkningen kan få hjelpen de trenger.

Lege fra Skudeneshavn

– Vi er nå i gang med ansettelse av en sykepleier, to leger, en bioingeniør, rengjøringspersonell, en vakt og en gartner. Vi vil også inngå avtaler med både øyelege og tannlege som vil jobbe hos oss én gang i uken eller annen hver uke, forteller Line Sofie Apeland. 

Skudenesbu Apeland er lege og har vært «hands on» på byggingen av klinikken. Etter å ha jobbet på flere helseklinikker i området, sitter hun igjen med mange sterke inntrykk – øyeblikk Apeland beskriver som ekstra motivasjon til å fortsette det viktig arbeidet med klinikken i Masai Mara.

Se og hold deg oppdatert på Misjonssenter Masai Mara på Facebook

– Vi må også få bygget et «staffhouse» hvor arbeiderne våre kan bo. Klinikken vår ligger langt ute i bushen, og det er ingen kollektivtransport her, så vi er avhengig av å ha arbeiderne boende hos eller nært oss.

– Fascinert over pågangsmotet

Takket være private givere og gaver fra lokale bedrifter som Granberg, Ska lnvest, Norwest Marine Service, Vest Bygg og Stilas samt Åkra Bilimport, står bygget nå klart til å åpnes.

Ifocus Optikks involvering startet med et trivelig og informerende besøk fra Einar Andersen, hvor han presenterte seg selv og prosjektet. Nå har vi rengjort, pakket og sent av gårde ca. 200-250 innfatninger og briller med forskjellige styrker som skal deles ut på klinikken.

– Jeg blir fascinert over pågangsmotet og hva de får og har fått til. Det koster oss utrolig lite å hjelpe lokalbefolkningen der nede med utdaterte innfatninger og lesebriller til både voksen og barn, sier daglig leder hos Ifocus Optikk, Sonja M. Knudsen. 

Hun kan også fortelle at det er mange kunder som har levert inn sine gamle briller med styrke som Ifocus sender til Kenya. 

– Der nede måler de styrken i brillen for så å gi den til en som sårt trenger de. 

Besøk fra kenyanske myndigheter

Apeland er ubeskrivelig takknemlige for alle som har bidratt og hatt troen på prosjektet og visjonen deres. 

– Hver enkeltperson, bedrift og organisasjon som har støttet dette arbeidet har bidratt og gjort det mulig å komme dit vi er i dag, takker Apeland.

Lørdag 2. desember blir det altså storslått åpning hvor lokalbefolkningen, landsbyhøvdinger og lokale ledere er spesielt invitert og vil da ta del i omvisning, taler, sang, dans og mye annet i det varierte åpningsprogrammet. 

Apeland og co. venter etter hvert også på besøk av representanter fra kenyanske myndigheter, som da vil vurdere om også de kan gå inn og støtte dette verdifulle arbeidet.

Vi i Ifocus Optikk ønsker Line Sofie, Einar og alle involverte ildsjeler og bidragsytere lykke til med åpningen og driften av helseklinikken.

Send oss en forespørsel så svarer vi på dine spørsmål så snart som mulig.

Hvilken avdeling gjelder henvendelsen?*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.