Bestill synstest

Hvorfor er det viktig å sjekke synet?

Synstester er viktige for å sikre at du alltid har det beste synet du kan ha. Gjennom testene kan optikeren fastslå om du har behov for hjelpemidler for å se best mulig, og i så fall hvilke hjelpemidler (for eksempel briller eller kontaktlinser) som vil fungere best for deg.

I tillegg kan en grundig synsprøve også oppdage endringer i øyet, som kan være varsler for enkelte sykdommer som for eksempel diabetes.

Når sjekket du synet sist?

Hvis du aldri har testet synet før så bør du gjøre det nå. Etter første synstest vil optikeren vanligvis kalle deg inn til ny test etter en periode avhengig av type synsfeil og optikerens vurdering.

Hva skjer på en synstest?

Ved hjelp av forskjellige apparater og tester undersøker deretter optikeren hvor godt du ser med høyre og venstre øye hver for seg, og hvor godt du ser med dem sammen. I tillegg undersøkes både det ytre øyet (hornhinne og øyelokk) og det indre øyet (linsen og netthinnen).

Ta vare på den viktigste sansen din

Det er det uendelig viktig at du tar vare på øynene dine. Se på det som en investering i helse og velvære; på samme måte som tannlegetimen eller den årlige helsesjekken. Det er fort gjort å ta godt syn som en selvfølge, men husk at en synsendring ofte skjer gradvis og uten at du merker noe før du myser, får hodepine eller rett og slett tilpasser hverdagen etter øynene dine uten å tenke over det.

Priser

Standard synsundersøkelse inkludert trykkmåling

795,-

Utvidet synsundersøkelse inkludert trykkmåling og netthinnebilde med Optomap

995,-

Synsundersøkelse barn fra 5–12 år inkludert utdrypping

995,-

Førerkort attest inkl. utfylling av nødvendige dokumenter

795,-

Kontaktlinsekontroll

795,-

Nytilpassing av kontaktlinser inkl. opplæring og prøvelinser

1 495,-